Toate formele de exercițiu culeg beneficii pentru sănătate pentru organism. Cel mai bun exercițiu este cel care vă place și, prin urmare, îl veți face mai des. Ghidurile de activitate fizică pentru americani recomandă să faceți 150 până la 300 de minute pe săptămână de exerciții cardio-moderate.

Aceasta înseamnă că mergeți cu bicicleta sau mergeți cel puțin 30 de minute pe zi sau vă împărțiți antrenamentul în bucăți mai mici de timp, cum ar fi 10 minute, de trei ori pe zi. Vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a începe orice dietă sau program de fitness.

Plimbări și ciclism

Există mai multe diferențe între ciclism și mers pe jos. Folosesc mușchi diferiți, iar unele persoane pot fi mai confortabile făcând un exercițiu peste celălalt. Dacă sunteți supraponderal, ciclismul ar putea să vi se potrivească la început până când pierdeți în greutate suficient pentru a merge confortabil și pe distanțe mai mari.

Orice formă de exercițiu alegeți, practicați siguranța. Purtați o cască când mergeți cu bicicleta și nu vă ascultați muzica prea tare atunci când mergeți sau mergeți cu bicicleta în aer liber. Ar trebui să puteți auzi traficul care se apropie sau alte pericole.

Rulment cu greutate vs. Rulment fără greutate

Mersul este un exercițiu purtător de greutate; ciclismul nu este. Aceasta înseamnă că, atunci când mergeți cu bicicleta, bicicleta este mașina care se deplasează și face o parte din munca pentru dvs. Când mergi, corpul tău este singurul lucru care funcționează. În general, exercițiile purtătoare de greutate ard mai multe calorii pe sesiune decât activitățile care nu suportă greutate, deși acest lucru poate fi modificat prin creșterea intensității exercițiului dvs. fără greutate.

De exemplu, potrivit Harvard Health Publishing, o persoană de 155 de kilograme care merge cu o viteză de 3,5 mph va arde 149 de calorii în 30 de minute; în timp ce o persoană cu aceeași greutate, mergând cu bicicleta la 12-14 mph va arde 298 de calorii în aceeași perioadă de timp.

În plus, exercițiul fără greutate are un impact mai mic asupra articulațiilor. Dacă obiectivul dvs. este arderea caloriilor și pierderea în greutate, mersul pe jos este o opțiune excelentă în conformitate cu Clinica Mayo. Aruncați câteva antrenamente HIIT și potențialul dvs. de ardere a caloriilor a crescut. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei forme de exercițiu cu impact mai redus din cauza genunchiului, șoldului sau a altor probleme articulare, ciclismul poate fi cea mai bună formă de exercițiu pentru dvs.

Creșteți intensitatea

Intensitatea plimbării sau a plimbării cu bicicleta poate determina, de asemenea, care este exercițiul cel mai bun pentru dvs. Aveți mai multe opțiuni de intensitate atunci când mergeți cu bicicleta decât aveți la mers. Trecerea cu bicicleta pe teren plat va arde mai puține calorii decât mersul pe un teren similar.

Cu toate acestea, mersul cu bicicleta la munte sau la deal vă va permite să ardeți mai multe calorii și să acoperiți mai mult teren decât dacă ați fi mers pe jos. Cu toate acestea, arderea caloriilor ar putea fi aceeași indiferent dacă ați mers pe jos sau ați făcut drumeții în sus.

Ciclismul intens este, de asemenea, legat de a trăi mai mult, potrivit unui studiu din februarie 2011 realizat pe 5.000 de bicicliști în Jurnalul European de Cardiologie Preventivă.

În interior sau în exterior

Un alt factor decisiv pentru care este o formă mai bună de exercițiu este dacă mergeți cu bicicleta sau mergeți în interior sau în aer liber. Dacă sunteți la sala de sport folosind banda de alergat, aveți opțiunea de a mări viteza sau înclinația.

Când mergeți cu bicicleta staționară, veți arde semnificativ mai puține calorii, cu excepția cazului în care participați la un curs de fitness de grup, cum ar fi ciclismul de grup. În această clasă, puteți arde până la 1.000 de calorii sau mai mult. Dacă alegeți una dintre aceste clase, atunci ciclismul ar fi cea mai bună formă de exercițiu.

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *