Persoanele care doresc să incursă în sportul ciclismului pe trasee pot găsi dificil să înțeleagă de unde să înceapă, în privința cumpărării primei lor biciclete montane.

De asemenea, vor avea nevoie de câteva accesorii integrale pentru ciclism montan, cum ar fi o pereche de pantofi robusti pentru mountain bike, înainte de a putea începe să călărească.
Pentru o experiență de ciclism bună, motocicliștii doresc să aleagă tipul potrivit de încălțăminte.

Alegerea se bazează pe tipul de pedală pe care îl conține bicicleta de munte, precum și pe tipul de ciclism pe care călărețul dorește să îl facă. Pedala de vârf, care a fost tipul anterior de pedală de bicicletă, a fost acum depășită de pedala de tip cleat mai fiabilă. Pantofii pentru trail trail trebuie să fie proiectați expres pentru a se potrivi pedalelor de bicicletă. De asemenea, trebuie să fie confortabil și durabil și să aibă o talpă robustă pentru a pedepsi pedalarea. Alegerea pantofilor pentru biciclete ar trebui să ia în considerare și terenul.

Compararea diferitelor tipuri de pantofi

Tipurile de încălțăminte pentru ciclism, altele decât pantofii pentru ciclism montan, includ curse pe șosea, spinning, tur și curse off-road. Unii pantofi au o talpă foarte netedă și rigidă, care se curbează lângă degetele de la picioare pentru a optimiza stilul piciorului. Acest lucru, precum și respirabilitatea generală și greutatea pantofului, sunt necesare și pentru mersul cu bicicleta. Unii pot alege pantofi pentru ciclism montan care oferă bandă de rulare pentru tracțiune și cleme ascunse pentru călăreți pentru a intra în poziții de mers pe jos și cu bicicleta eficient. Sistemul de prindere pentru pantofii pentru ciclism montan este mai mic decât tălpile de drum și este mai greu și mai gros decât pantofii rotativi, sacrificând confortul de a fi în măsură să supraviețuiască condițiilor dificile de ciclism montan.

Material pantof

Talpa pantofului de ciclism este, fără îndoială, cea mai gravă parte a structurii pantofului de ciclism montan, deoarece „transmite” forța de la corpul inferior al motociclistului la picioare și, la rândul său, la pedalele de bicicletă. Este împărțit într-o mare varietate de pantofi diferiți, inclusiv tălpi din plastic turnate prin injecție, tălpi din fibră de carbon și compozite din plastic, tălpi din fibră de sticlă și plastic și tălpi din fibră de carbon 100%. Pantofii la prețuri mai ascuțite, disponibile pentru noobs, au tălpi care sunt fabricate de obicei din plastic injectat și turnat, în timp ce încălțămintea de nivel mediu are de obicei un material compozit, iar cele mai scumpe pantofi de mountain bike de la producătorii de vârf au tălpi din fibră de carbon. Greutatea și costul merg, de asemenea, mână în mână, deoarece pantofii cu talpă de carbon la prețuri ridicate au o medie de aproximativ 650 de grame, iar cei mai ieftini pantofi pentru biciclete pot cântări în jur de nouă sute de grame.

Cu excepția părții superioare a pantofului, un alt aspect la care trebuie să ne gândim atunci când alegem un pantof pentru ciclism montan este adaptabilitatea sau „flexul” tălpii pantofului. Unele pantofi sunt proiectate pentru a permite puțină flexibilitate în piciorul pantofului, care se află în afara scaunului cu pedală. De asemenea, le permite utilizatorilor să urce obstacole sau doar să meargă, în timp ce își poartă bicicletele montane pe un teren extrem de accidentat. Unii pantofi de ciclism de nivel înalt au foarte puțină flexibilitate frontală.

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *