bikewalk

Această postare explică ce tipuri (tipuri) de biciclete există și care este cea mai bună alegere pentru ce utilizare. Există multe „subtipuri”, deci aceasta este doar o scurtă explicație a distincțiilor majore și a caracteristicilor fiecărui tip.

O întrebare la care se poate răspunde pentru a primi o recomandare de tipul de bicicletă cel mai potrivit pentru nevoile și modalitățile de utilizare a bicicletei: ce tip de bicicletă se potrivește nevoilor mele.

Biciclete de drum

Bicicleta bună pentru călărie sportivă și de agrement pe drumuri (bine) pavate. Poziția de șezut este de așa natură încât cere haine sportive și călărie rapidă. Nu este potrivit pentru transportul sarcinii.

De obicei, se pot potrivi doar anvelope înguste, cu suficient spațiu suficient pentru aripi de noroi sau montare pe rack. De obicei, vine cu angrenaje potrivite pentru deplasarea rapidă pe șosea – angrenaje lungi (rapoartele de transmisie sunt explicate în acest post: Rapoarte de transmisie pentru biciclete).

Bicicleta de munte (MTB)

MTB este foarte potrivit pentru echitație pe teren rutier, urcări abrupte, cursuri tehnice. Cadru puternic, anvelope largi. De obicei, acestea vin cu o mulțime de trepte de viteză, cu un angrenaj suficient de scurt pentru a urca pe munte abrupt în afara drumului. Sunt disponibile într-o varietate de modele:

MTB vechi, rigid. Primul model produs. Roți cu diametrul jantei de 559 mm (26 ”denumite adesea), fără suspensii.

Acestea sunt cele mai versatile biciclete. Pot merge în noroi și pietriș. Pot lua garduri de noroi și rafturi și pot fi folosite ca instrument de transport la oraș / navetă / băcănie, pot lua o mulțime de greutate, așa că sunt bune și pentru tururi. Datorită roților ușor mai mici (559 vs 622 mm), acestea se încadrează ușor în lifturi, în locuri mici.

29’er. MTB cu dimensiunea jantei bicicletei de șosea – 622 mm. Deoarece montează de obicei anvelope late, diametrul roții ajunge la aproximativ 29 ″ (și sună mai bine în scopuri de marketing). Se rulează puțin mai repede decât un MTB de 26 ″, este ceva mai confortabil pe teren accidentat și ceva mai mare, mai greu, mai greu de împachetat într-un lift. 🙂 27,5 ″ este undeva la mijloc. Explicația fiecărui tip de argumente pro și contra: roți MTB: 26 ″ vs 27,5 ″ vs 29 ″ 29er.

Cele mai moderne MTB-uri vin cu suspensie față. Unele vin cu suspensie completă. Bicicletele cu suspensie completă sunt bune pentru deplasarea rapidă pe deal pe terenuri off-road – nu pentru mult altceva, deoarece sunt foarte lente și greu de condus pe poteci plate sau în sus. Explicația diferențelor: Avantaje și dezavantaje ale suspensiei (amortizoare) pe biciclete.

Hibrid și Trekking

Undeva între o bicicletă rutieră și un MTB. De obicei are roți de 622 mm (28 ″) cu anvelope puțin mai late decât o bicicletă rutieră și mai înguste decât un MTB. Există două subgrupuri în această categorie:

Hibrid – ca o bicicletă rutieră cu bare plate.
Trekking – mai aproape de o combinație între un oraș, MTB și o bicicletă rutieră.
Comparând cele două: bicicletele hibride sunt în general mai ușoare, mai rapide, dar mai puțin confortabile decât bicicletele de trekking.

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *