Remco Evenepoel și Mattia Cattaneo de la Deceueninck-QuickStep vor concura în cursa din Kansas pe 31 octombrie, conform seriei de curse cu pietriș Belgian Waffle Ride.

Cursa va marca primul ciclist în lumea pietrișului, o disciplină de ciclism care s-a extins rapid în ultimii ani. După cursele din San Diego, Carolina de Nord și Utah, cursa din Kansas este a patra cursă belgiană Waffle Ride.

Evenepoel și Cattaneo vor fi prezenți, dar Cyclingnews este conștient de faptul că nu vor concura pe întregul traseu „Wafer” de 178 km (111 mi), care prezintă un câștig de 2.438 m în altitudine.

Perechea va participa în schimb la cursurile „Wafer” sau „Wanna”, care sunt mai scurte. „Napolitana” are 124 km (77 km) și o altitudine de 1.326 m, în timp ce „Wanna” are 53 km (33 mi) lungime și o altitudine de 457 m.

Ultimele Belgian Waffle Rides din acest an au fost câștigate de Katerina Nash, foștii concurenți Peter Stetina și Ian Boswell, Tiffany Cromwell și Ted King, printre alți oameni cunoscuți.

Ultima dată când Evenepoel a mers pe o bicicletă de drum pe drumuri cu pietriș a fost în mai, când a concurat în Giro d’Italia. Tânărul de 21 de ani s-a luptat pe scena strade bianche către Montalcino, rămânând în spatele rivalilor săi de top din GC cu peste două minute. Călărea timp de unsprezece zile după dezastrul lui Il Lombardia din 2020.

Decizia lui și a lui Cattaneo de a participa la o cursă de pietriș este cea mai recentă intrare a unui cursist rutier în scena pietrișului. Într-o cursă de 134 de kilometri, Alexey Lutsenko (Astana-Premier Tech) i-a învins pe Riccardo Minali (Intermarché-Wanty-Gobert) și Nathan Haas (Cofidis) pentru a câștiga competiția Serenissima Gravel, exclusivă pentru profesioniști, din nordul Italiei, săptămâna trecută.

Ca parte a „programului alternativ” al echipei, Lachlan Morton și Alex Howes de la EF Education-Nippo concurează frecvent în curse cu pietriș. Mai mulți cicliști au trecut la pietriș după ce au renunțat la cursele rutiere, inclusiv Stetina, Laurens ten Dam și Kiel Reijnen, care se retrage.

Marea Britanie creează istorie în prima zi a Campionatelor Mondiale de ciclism pe piste.

La Velodromul Jean-Stablinski din Roubaix, miercuri au început Campionatele Mondiale UCI de ciclism pe piste din 2021. Au fost puse la bătaie trei titluri: cursa scratch feminin, sprintul pe echipe masculin și feminin și proba cu cronometru masculin și feminin.

La sprintul feminin pe echipe, care are acum trei alergătoare, echipa de ciclism al Marii Britanii a obținut o medalie istorică de bronz, fiind prima echipă care a făcut acest lucru la un Campionat Mondial.

Sophie Capewell, Blaine Ridge-Davis și Millicent Tanner au reușit să obțină medalia de bronz pentru Marea Britanie atunci când Lauren Bate a concurat în runda de calificare. Gruparea a învins Polonia în primul tur al calificărilor pentru a avansa în meciul de pe locul trei împotriva Japoniei.

Echipa feminină de sprint pe echipe a încheiat o lună extraordinară terminând cu jumătate de secundă înaintea Japoniei și ocupând locul al patrulea la Campionatele Europene de Piste UEC.

Pare suprarealist. După aceea, Blain Ridge-Davis a spus: „Sunt fără cuvinte. Atât Milly, cât și cu mine concurăm la primele noastre Campionate Mondiale, așa că câștigarea unei medalii este uimitoare. Sunt nespus de bucuros pentru noi toți. munciți din greu în fiecare zi, așa că să văd că dând roade pentru noi toți este un vis devenit realitate.

„Paris [Olimpiadele din 2024] este ambiția supremă”, a continuat Millicent Tanner. „Și cred că este un lucru foarte interesant în sine. A trecut de la o fantezie la o țintă reală scrisă”. Continuăm să ne simțim mai încrezători ca urmare a acestor realizări minore, care este exact ceea ce avem nevoie pentru a merge mai departe. Trebuie să continuăm să facem progrese și să ne facem partea, iar în cele din urmă vom reuși.

Cu un timp record mondial de 46,064 secunde, Germania a câștigat sprintul pe echipe feminin, câștigând națiunii a șasea medalie de aur în competiție din ultimii 10 ani. Pe locul doi a depășit Regatul Unit, Federația Rusă de Ciclism.

În cursa feminină scratch, Martina Fidanza, în vârstă de 21 de ani, din Italia a câștigat aurul cu o marjă largă, parcurgând cele 40 de tururi în 13–13 minute, în timp ce Jennifer Valente din Statele Unite a luat bronzul acasă. Valente a ajuns pe locul al doilea în Omnium, dar Maike van der Duin a învins-o.

La sprintul pe echipe masculin, Olanda a învins Franța pentru a câștiga al patrulea titlu consecutiv de Campionat Mondial. Pe treapta de sus a podiumului li s-a alăturat Germania.

Echipa masculină de urmărire pe echipe din Marea Britanie se va lupta pentru medalia de bronz împotriva Danemarcei, medaliate olimpice cu argint, după ce a fost învinsă de Italia în primul tur. Ei au deja o medalie de bronz de la Campionatul European UEC pe pistă de la începutul acestei luni de la Grenchen.

Franța, care a stabilit un nou record național, și Italia, condusă de Filippo Ganna, vor lupta pentru medalia de aur la urmărirea pe echipe masculine mai târziu, joi.

Cu primul tur și finala urmăririi pe echipe feminine care au loc astăzi, Marea Britanie s-a calificat pe locul al treilea cel mai rapid, în spatele Germaniei și Italiei.

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *